14 Mayıs 2015 Perşembe

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir

Saç Dökülmesi


Saç dökülmesi büyük oranda kalıtsal nedenlerle meydana gelir ancak yetersiz beslenme nedeniyle oluşan vitamin ve mineral eksikliklerinin de saç dökülmesine yol açtığı bilinmektedir. Eğer saçlarınız kalıtsal nedenlerle dökülüyorsa bunu beslenmenizi düzenleyerek durdurmanız mümkün değil ancak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini ve dökülmenin yavaşlamasını doğru bir beslenme programıyla sağlayabilirsiniz.


Saçlarınız belirli bir neden olmadan dökülmeye başladıysa başka bir hastalığın belirtisi olabileceği için bir doktora görünmeniz tavsiye edilir.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir


Bazı doğal yağlar saç köklerini besleyip, saç tellerinin yumuşamasını sağlayarak hacimli görünmesine yardımcı olurken, bazı yağlar ise saç derisinde oluşan ve saç köklerini olumsuz etkileyerek saç dökülmesine yol açan cilt hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir.

Eğer saçlarınız genetik olarak dökülüyorsa doğal yağlar ile dökülen bölgelerde tekrar saç çıkmasını sağlamak pek mümkün değil ancak saçlarınız strese, yetersiz beslenmeye ve diğer faktörlere bağlı olarak dökülüyorsa bu doğal yağlardan yardım alabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı fazla yağı alır ve saçların aşırı yağlanmasını önler. Ayrıca saç derisini nemlendirerek kuruluğa neden olan mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarının olumsuz etkilerini azaltır.

Lavanta Yağı: Lavanta yağının saç çıkmasını ve saç uzamasını sağladığı söylenmektedir ve geleneksel olarak bu amaçlarla kullanılmasına karşın bu konuda herhangi bir bilimsel araştırma sonucu bulunmamaktadır.

Hindistan Cevizi Yağı: Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış, saç rengi verilmiş yani boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygular, bir bone ile sabaha kadar saçınızda bekleten kullanıcılar, bir çok saç problemini azalttığını bildirmektedir.

Badem Yağı: Badem yağının faydaları noktasında en çok saç bakımı ve kaş kirpik bakımında yararlanılmaktadır. Badem yağı saça uygulanabilen bir saç bakımı yağdır, saçlarda kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.

Hint yağı: Hint yağı uzun yıllardan beri geleneksel olarak saç dökülmesinde saçların bakımında, kirpik bakımı ve kaşların bakımında kullanıldığı bilinmektedir.

Saç dökülmesine Karşı Vitaminli Yağ Bakımı


A Vitaminli Yağ
:Kafa derisinde yeni saç gelişimini arttıran sağlıklı sebumun üretilmesine yararlıdır.A vitamini önemli bir antioksidandır ve saç dokusu ile parlaklığını koruması ile tanınır. A vitamini saçlarınızı, çevre etkisi ile vücuda alınan serbest radikallerin saldırılarından korur ve saçı kökünden sonuna kadar kuru hava etkisine karşı koruyan, saç derisinde oluşan sebum maddesinin üretimine katkıda bulunur. Bunun dışında A vitamininin, saç dökülme etkisi taşıyan stresle mücadele konusunda önemli bir yeri vardır.

C Vitaminli Yağ
:Saçın sağlığını korumasına yardım eden bir antioksidan olarak hareket eder. İçeriğinde %95 macadamia oil, %5 Ascorbly Palmitate (c Vitamini) bulunan C vitaminli yağ saç derisi problemlernin erken dönemiğnde önemli bir tedavi edicidir.

E Vitamini: Saç uzamasını iyileştirmek için önemli olan kafa derisi dolaşımını arttırır. E vitamini de saç derisi sirkülasyonunu arttıran ve saçların genel görüntüsü için önemli antioksidanlardan biridir. Aynı zamanda, saç hücrelerinin üretimi ve tamirine yardımcı olması ile bilinir. Bu hücrelerin sağlığı da, hem saç kırıkları ve dökülmelerini engellemek hem de saçların çabuk uzamasını sağlamak için çok önemlidir.

Evitamini şampuanınıza yada saç kremlerineze ekleyerek kullanabilirken, vitaminli yağları saçlarınızın uç kısımloarımdan saç diplerinize uygulayarak yaklaşı 30 dakika boyunca hava almayacak biçimde beklettikten sonra yıkamak suretiyle kullanabilirsiniz.

Konumuzla alakalı olarak " Saç Dökülmesi İle İlgili Bİlgiler" başlıklı yazımızında dikkate değer olduğunu vurgulayarak, okumanızı tavsiye eder, iyi okumalar dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder