3 Kasım 2013 Pazar

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar



Bazı doğal yağlar saç köklerini besleyip, saç tellerinin yumuşamasını sağlayarak hacimli görünmesine yardımcı olurken, bazı yağlar ise saç derisinde oluşan ve saç köklerini olumsuz etkileyerek saç dökülmesine seçenek açan cilt hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Eğer saçlarınız ırsi olarak dökülüyorsa doğal yağlar ile dökülen bölgelerde tekrar saç çıkmasını sağlamak pek mümkün değil fakat saçlarınız strese, yetersiz beslenmeye ve diğer faktörlere bağlı olarak dökülüyorsa bu doğal yağlardan yardım alabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı: Saçların sağlıklı uzaması için önerilen yağlar arasındadır. Oldukça yaygın olarak kullanılan Hindistan cevizi yağı aşırı kuru saç ve saç derisini nemlendirir, saça doğal parlaklık verir ve yumuşatır, içerdiği vitamin ve minerallerle saçı besler. Saçınızı uzatmaya çalışıyorsanız Hindistan cevizi yağıyla bakım yaparak kırılmaları önleyebilirsiniz.
Aspir Yağı: Yalancı safran yağı olarak da bilinen aspir yağı saçı güçlendiren ve saç tellerini kalınlaştıran “oleik asit” içerir. Özellikle boyadan, denizden ve güneşten fazla yıpranmış saçlar için önerilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini ve köklerin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saça hacim kazandırır ve parlaklık verir.
Argan Yağı: Diğer yağlara oranla elde edilmesi zahmetli olduğu için nispeten daha pahalı bir yağ olan argan yağı pek fazla saç bakım ürününde kullanılmaktadır. Saçın sağlıklı uzamasını desteklerken A vitamini ile çevresel faktörler nedeniyle yaşanan saç dökülmesini yavaşlatır. Yıpranmış saçlar için kullanılabilir.
Avokado Yağı: Avokado yağı genellikle “ipeksi” saçlar elde etmek için kullanılmaktadır. Saçı ve saç derisini yumuşatır ve saça parlaklık verir. Diğer bir önemli yararı ise saç teline tutunarak saçları güneşin zararlı ışınlarına karşı korumasıdır.
Hintyağı: Fazla iyi bir nemlendiricidir ve saçı yumuşatarak kolay şekil almasını sağlar. Omega dokuz yağ asitleri bakımından zengin olan Hintyağı düzenli olarak kullanılırsa saç dökülmesini yavaşlatır ve saçın parlak görünmesini sağlar.
Badem Yağı: Saç bakımından sık kullanılan yağlar arasında bulunan badem yağı cildi olduğu gibi saçları da yumuşatır. Badem yağıyla düzenli olarak saç derisine masaj yapmak saç köklerini güçlendirir, aşırı yağı alır ve saç derisini nemlendirerek saçların daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
Biberiye Yağı: Fazla sayıda antioksidan ve vitamin içeren biberiye yağı taşıyıcı yağlarla inceltilerek (badem yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı…) saç derisine masaj yapmak için kullanılabilir. Biberiye yağı saç köklerini güçlendirir ve besler.
Kekik Yağı: Özellikle incelen saçlar için önerilen kekik yağı anti mikrobik özelliği ile saç derisinde rastlanan çeşitli cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
Nar Çekirdeği Yağı: Mükemmel bir nemlendiricidir. Saç derisini ve saç tellerini yumuşatır, yıpranmış saçlara iyi gelir. Nar çekirdeği yağını şampuanınıza karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder